Mobil 1

Nu har vi kontakt med det europeiska gasnätet

Anslutning till transmissionsledningen för gas genom Halland gjordes i veckan. Den mesta volymen av fordonsgas - uppgraderad biogas - kommer att säljas via den anslutningen till St1.
Precisionsarbetet med att svetsa på anslutningen är gjord av Nordion med gas under drifttryck i transmissionsledningen.

Nordrion beskriver projektet på linkedin:

Det händer mycket i halländska Långås!
På Nordion Energi vill vi att fler ska ha tillgång till biogas. Ett sätt för oss är att hjälpa biogasproducenter att nå en större marknad genom att ansluta sig till våra gasnät. Utanför Falkenberg ska Vessige Biogas anläggning ska kopplas samman med vårt gasnät.
En av de mer frekventa besökarna på arbetsplatsen heter Lars Paulson, vars gård Kvarngården utgör en central del i projektet. På Kvarngården sker rågasproduktionen som till stor del kommer från kornas gödsel. Stoltheten över att projektet nu är i slutfasen går inte att ta miste på:
”Ibland måste man våga satsa. Sen vill man ju också göra skillnad medan man har tid och ork” säger Lars Paulson på frågan om vad som driver honom personligen.
Nordion Energi är genom sitt dotterbolag Swedegas glada över att vara en del av denna resa och ser fram emot att publicera en längre artikel om Vessige Biogas inom kort! 

Alternativ försäljningskanal är så kallade gasflak som fylls med uppgraderad biogas och transporteras till gasmackar utan anslutning till transmissionsledningen.
Den första har anlänt från Kalmarsundsregionen och väntar på fyllning.