Mobil 1

Regeringen satsar på biogas

I fredags meddelade regeringen att den avsätter medel till ett långsiktigt stöd till biogasproduktion! Regeringens avsikt är att stödet ska pågå under perioden 2022-2040. (Länk till digital pressträff med Per Bolund och Märta Stenevi)
 
Förra sommaren kom det glädjande beskedet att EU-kommissionen godkände biogasens skattebefrielse för tioårsperioden 2021-2030. Nu kom också besked om produktionsstödet som Biogasmarknadsutredningen föreslog redan 2019 – och som vi alla har kämpat så hårt för! (Länk till Energigas Sveriges pressmeddelande)
 
Nu får vi bevaka utformningen av stödpaketet och hålla tummarna för att regeringens budgetproposition beslutas av riksdagen, så att stödpaketet kan införas 2022 så som regeringen har tänkt.
 
Om det blir grönt ljus i riksdagen börjar pusselbitarna falla på plats för en ökad biogasproduktion i Sverige. Det finns fortfarande delar som saknas och behöver finslipas, för att den stora biogaspotentialen ska realiseras i sin helhet. De bitarna jobbar vi såklart vidare med.